Hoe hoger de kilometerstand, hoe lager de waarde van de auto en hoe meer service of onderhoud hij nodig zal hebben. Daarom is het bij de aankoop van een tweedehands auto noodzakelijk om de kilometerstand van de auto te kennen.

Koppeling van korting aan afgelegde kilometers

De korting komt overeen met een daling van de geldwaarde van de auto: zij kan het gevolg zijn van het verschijnen van een nieuw model op de markt, of van een stijging van het aantal afgelegde kilometers van het voertuig. In Frankrijk rijdt de gemiddelde automobilist minder dan 15.000 km per jaar. De markt toont aan dat wanneer de auto meer dan 60.000/70.000 km aflegt, zelfs tussen 4 en 5 jaar oud, het gedrag van de koper niet meer hetzelfde is. De waarde van de auto daalt sterk vanaf deze kilometerstand. Als u uw tweedehands auto voor de juiste prijs wilt verkopen, moet u overwegen deze kilometerstand nooit te overschrijden. U kunt een auto per uur huren op no.getaround.com.

Relativiteit met de auto

Het is duidelijk dat de kilometerstand een van de belangrijkste punten is bij het schatten van de waarde van een auto. Het is echter echt moeilijk om generalisaties te trekken uit kilometerstanden alleen. Zo zijn sommige auto's met meer dan 200.000 kilometer geen partij voor auto's met een veel lagere kilometerstand. Er kunnen echter enkele redenen worden aangewezen die de betere bedrijfsomstandigheden binnen de kilometer kunnen verklaren. Met name het type motor kan het verschil in de maximumkilometrage van de auto verklaren. Met name dieselauto's zijn naar verluidt beter bestand tegen een langere afstand en het is niet ongewoon om meer dan 300.000 kilometer te rijden zonder een groot defect. Anderzijds wordt het rijbereik van een elektrisch voertuig grotendeels bepaald door de kwaliteit van de auto, met name de kwaliteit van de accu.

Kilometerstand afhankelijk van de kwaliteit van de auto

Een andere factor die het verschil in kilometerstand verklaart, is de kwaliteit van de auto's. Hoe technologisch geavanceerder een auto is, hoe langer hij moet rijden. Momenteel is het niet ongewoon dat Duitse topklasse-auto's meer dan 300.000 of zelfs 400.000 km afleggen, terwijl Franse middenklasse-auto's bijvoorbeeld zelden meer dan 300.000 km afleggen. Het onderhoud dat u tijdens de levenscyclus van uw auto uitvoert, is dus van cruciaal belang voor de uiteindelijke kilometerstand. Een regelmatig onderhouden auto kan 100.000 kilometer verder rijden dan een verwaarloosde auto van hetzelfde merk en model. Het is daarom van essentieel belang uw auto goed te onderhouden.