Gepubliceerd op : 07 juni 20224 min leestijd

Uw auto vervoeren na aankoop is geen gemakkelijke taak. Het is een hoofdpijn, want als klant wil je altijd dat het voertuig in goede staat op zijn bestemming aankomt. Daarom moet in de eerste plaats worden gezocht naar de meest economische en efficiënte manier om het voertuig te vervoeren. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden en het is absoluut noodzakelijk de beste keuze te maken naar gelang van de omstandigheden.

Zeevervoer

Voor de aankoop van een internationale auto is verscheping een van de vele beschikbare opties. Het is namelijk een vervoermiddel waarbij gebruik wordt gemaakt van een multifunctioneel vaartuig (vrachtschip) dat als autotransporteur kan fungeren. Voor een efficiënt vervoer van auto’s over zee is het raadzaam gebruik te maken van de diensten van een zeevrachtexpediteur. De rol van de expediteur is zeer belangrijk bij het vervoer van het bestelde en het af te leveren voertuig.

In werkelijkheid is een zeevrachtexpediteur een onderneming die zich bezighoudt met het beheer van de verzending van goederen. Als beroepsbeoefenaar op het gebied van de in- en uitvoer voert hij de voor het vervoer noodzakelijke administratieve procedures uit. Zijn rol begint in wezen met het ophalen van de vracht van de plaats van vertrek (bij de leverancier) naar de plaats van bestemming. De belangrijkste functies van een zeevrachtexpediteur zijn

zorgen voor een vlotte verplaatsing van de auto van de leverancier naar de magazijnen;
om het schip en de vervoerder te boeken
die de inscheping van het voertuig controleert;
de douaneformaliteiten afhandelen;
ervoor zorgen dat de auto op de aangegeven plaats wordt afgeleverd.

Luchtvervoer

Over het algemeen nemen andere manieren van autotransport vrij veel tijd in beslag en is het een beetje moeilijk om de auto in de kortst mogelijke tijd te krijgen. Hoe langer het duurt om het voertuig af te leveren, hoe groter de kans op slijtage. Er is een oplossing voor dit niet onaanzienlijke probleem: het vrachtvliegtuig.

In feite is het vrachtvliegtuig de minst gebruikte autodrager. Het is een wijze van doorvoer die de ontvanger ontziet van de vervoersbeperkingen waaraan de zee- en landroutes zijn onderworpen. Vanaf dit punt is het eerste opmerkelijke voordeel van luchtvervoer de besparing van tijd. Het stelt de klant in staat zijn voertuig op het juiste moment en in goede staat te ontvangen. Toch blijft deze vorm van vervoer de duurste.

Wegvervoer

Dit is het meest gebruikte middel om auto’s te vervoeren, en het wordt het vaakst gebruikt voor nationaal geplaatste bestellingen. Vandaag, met de evolutie van de technologie, wordt er online gewinkeld. Daarom gebeurt het vaak dat de plaats van aankoop van de auto niet dicht bij het huis van de klant is. Als gevolg daarvan is de klant gedwongen een economische en betrouwbare manier te vinden om het nieuwe voertuig naar zijn huis te laten overbrengen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen beschikbaar: levering en vervoer per vrachtwagen.

Escort

Dit is een dienst waarmee de koper tijd kan besparen. Het bestaat uit het verplaatsen van een voertuig van punt A naar punt B met de hulp van een professionele chauffeur die het vak kent. In werkelijkheid is de levering van auto’s een dienst die wordt verleend door een bedrijf dat op dit gebied is gespecialiseerd. De laatste heeft alle snufjes die nodig zijn om zijn taak uit te voeren. Aangezien er veel verschillende koeriersbedrijven zijn, is het voor de koper bovendien beter om de voorwaarden van elk bedrijf te vergelijken. Dit zal het voor hem gemakkelijker maken om een optimale keuze te maken. Bovendien is koerierswerk weliswaar duur, maar het is toch een regeling van hoge kwaliteit die een korte leveringstijd garandeert.

Vervoer per vrachtwagen

Voor nieuwe auto’s is autotransport per vrachtwagen een van de meest gebruikelijke manieren van transport. Hier wordt de pas gekochte auto op een dieplader geplaatst om samen met een tiental voertuigen een reis te maken. De vrachtwagen die de reis maakt, wordt bestuurd door een ervaren chauffeur wiens beroep het vervoer van voertuigen is.