Heeft u een koelwagen nodig om onvoorziene omstandigheden het hoofd te bieden? Bent u een professional die voor een bepaalde periode een dergelijk voertuig nodig heeft om gevoelige goederen te vervoeren? Het huren van een koelwagen is de meest aanbevolen oplossing dankzij de vele voordelen ervan. Focus.

Een vrachtwagen huren: een rendabele oplossing voor occasioneel gebruik

Door een koelwagen te huren, kunt u het hoofd bieden aan onvoorziene omstandigheden met betrekking tot gevoelige goederen. Ondernemingen waarvan de kernactiviteit het vervoer van gekoelde goederen is, kunnen bijvoorbeeld een beroep doen op eenmalige huur in geval van een te vervoeren overtollige hoeveelheid. Het huurvoertuig is een waardevolle aanvulling op de bestaande vloot vrachtwagens van het bedrijf. Maar het huren van een koelwagen is niet alleen voor bedrijven. Verhuurbedrijven bieden hun koelwagens ook aan particulieren aan voor evenementen zoals bruiloften, doopfeesten, enz. Gevoelige levensmiddelen kunnen vervoeren met een koelwagen garandeert dat ze op de best mogelijke manier worden bewaard. De organisatie van recepties en banketten kan dan in alle rust worden uitgevoerd.

Een interessant alternatief voor de controle van de bedrijfsbegroting

Het huren van een koelwagen is een economische oplossing voor bedrijven, omdat niet alle bedrijven een eigen vloot van koelwagens kunnen opbouwen. Bedrijven die al over een vloot koelwagens beschikken, kunnen deze ook huren voor onvoorziene gebeurtenissen, zoals een stormloop op orders. Bovendien zijn koelwagens verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten om aan de behoeften van elk bedrijf te voldoen. Bedrijven zullen een ruime keuze hebben tussen bestelwagens, vrachtwagens, opleggers, enz. Wat de prijzen betreft, is het raadzaam een gepersonaliseerde offerte aan te vragen om een precies idee te krijgen van het budget dat volgens uw behoeften moet worden overwogen. En vraag deze offerte aan bij verschillende verhuurbedrijven om een concurrentievoordeel te krijgen.

Waar kan ik een koelwagen huren?

Een serieus verhuurbedrijf is uiteraard aan te bevelen, of het nu gaat om verhuur op lange termijn of om onvoorziene omstandigheden op een ad hoc-basis. Daarom moet de voorkeur worden gegeven aan huurders met jarenlange ervaring in de koeltechnische sector. Alvorens het huurcontract te ondertekenen, dient u zich ervan te vergewissen dat het voertuig voldoet aan alle voorschriften met betrekking tot de koudeketen. Kies bij voorkeur professionals die beschikbaar zijn en bereid zijn te luisteren. Zij bieden gewoonlijk pakketten op maat aan en nemen de tijd om de activiteit van de klant en het beoogde gebruik van het voertuig te analyseren alvorens de meest geschikte oplossing voor te stellen. De indeling, uitrusting en afmetingen van elke vrachtwagen die u wordt aangeboden, moeten dus worden aangepast aan de temperatuurvereisten en de hoeveelheid van uw goederen. Hoewel dit type voertuig populair is voor verhuur op lange termijn, beschikken serieuze huurders meestal over een specifiek wagenpark voor eenmalige huurcontracten. Natuurlijk biedt een ervaren leasemaatschappij ook aanvullende diensten aan. De belangrijkste daarvan zijn het onderhoud en de follow-up van de voertuigen. In geval van pech mag de bestuurder niet aan zijn lot worden overgelaten. Men moet er zeker van zijn dat het verhuurbedrijf zijn technici 24 uur per dag mobiliseert in geval van een defect. Het huren van een koelwagen is voor veel professionals een voordelig en winstgevend alternatief. In feite is dit type voertuig van essentieel belang voor tal van beroepen, met name de cateringsector en andere sectoren waar met gevoelige levensmiddelen wordt gewerkt en waar een absoluut respect voor de koudeketen van cruciaal belang is. Meer informatie hierover vindt u in dit praktische informatieblad.