Als u een voertuig huurt, mag u de verzekering niet verwaarlozen. Als er een ongeval gebeurt dat niet gedekt is, of het nu gaat om een verhuur op lange of korte termijn, kunnen de monetaire gevolgen inderdaad zwaar zijn. Bij een huurauto kan de keuze van de verzekering ingewikkeld zijn. Hoe kunt u zich dan verzekeren? Welk type verzekering moet u kiezen?

Kiezen voor aanvullende verzekering

Zelfs als een verzekering niet essentieel is, moet u weten dat het zinvol kan zijn om te profiteren van een perfecte dekking. Dit geldt met name voor de volgende situaties: Schadeverzekering voor huurauto's, die de schade aan de huurauto dekt, vooral bij een ongeval. Vandalisme en diefstal verzekering. Ziektekostenverzekering van de bestuurder, die de eigen lichamelijke schade van de huurauto bestuurder dekt. Een autoverhuurverzekering met vrijstelling van eigen risico, die voorkomt dat u het saldo moet betalen bij een gedekt ongeval. Zoals in het geval van autohuur van particulieren in Trondheim goedkoper. Autoverhuurbedrijven kunnen ook andere keuzes voorstellen: gestolen persoonlijke bezittingen, verloren sleutels of glasbreuk.

WA-verzekering

Over het algemeen is een aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen in de prijs van een korte-termijn huurauto. Deze verzekering alleen is echter meestal niet voldoende, omdat alleen schade aan burgers (andere automobilisten, fietsers, voetgangers, enz.) is gedekt. In geval van een verantwoorde schade met de gehuurde auto komt deze verzekering dus niet tussen in de materiƫle schade aan de gehuurde auto en uw lichamelijke schade. Onder andere als uw auto na het ongeval door nalatigheid is vernield of gestolen, krijgt u geen schadevergoeding. Daarom, voordat u de huur accepteert, vraag het autoverhuurbedrijf over alle belangrijke eisen voor uw huurauto verzekering en dekking.

Vergeet het eigen risico niet

Dit is een bedrag dat de verzekerde moet betalen nadat de verzekerde verliezen zijn betaald. Bij het huren van een auto wordt dit bedrag vaak in het contract gespecificeerd, maar de bijtelling varieert naar gelang van de verantwoordelijkheid van de bestuurder, het type auto dat wordt gekozen en het verhuurbedrijf in geval van schade. Als u bijvoorbeeld door iemand anders gewond bent geraakt, bent u niet verplicht het eigen risico te betalen. U moet zich er ook van bewust zijn dat er een mogelijkheid bestaat om een eigen risico te betalen wanneer u een auto huurt, om het eigen risico op uw rekening te compenseren in geval van een ongeval met schuld. Daarom is het altijd raadzaam om het bedrag van het eigen risico dat door het autoverhuurbedrijf is vastgesteld, te controleren alvorens een huurovereenkomst te ondertekenen.