In de dokken vinden dagelijks vele overslag-, laad- en losactiviteiten plaats. Al deze operaties brengen echter zeer grote risico's met zich mee voor de vakmensen die in deze logistieke centra werken. Om ongevallen aanzienlijk te beperken en de veiligheid op de dokken te verhogen, is het van essentieel belang een beroep te doen op de diensten van een specialist in industriële vergrendeling en dokmaterieel.

Voorkoming van het risico van ongevallen met dokvoertuigen

Ongelukken op laad- en loskades zijn zelden onschuldig. Zij kunnen ernstige problemen veroorzaken die de gezondheid van beroepsbeoefenaars kunnen aantasten, of zelfs hun leven kunnen kosten als zij nalatig zijn. Een van de meest voorkomende ongevallen is het verlies van de controle over een voertuig, waardoor werknemers aan ernstige gevaren worden blootgesteld. Hoewel bestuurders misschien al voorzorgsmaatregelen hebben genomen, kan een slecht beveiligde vrachtwagen, een verandering in de weersomstandigheden of een eenvoudige inschattingsfout een zwaar voertuig onbestuurbaar maken. Om het aantal ongevallen met dockvoertuigen te verminderen, biedt de online specialist in dockveiligheid diverse oplossingen. Als deskundige op zijn gebied heeft hij alle mogelijke scenario's reeds overwogen en is hij derhalve in staat passende oplossingen aan te bieden. Hij streeft naar een optimale veiligheid voor chauffeurs, afhandelaars, goederen, materieel en dokvoertuigen. Om bijvoorbeeld de voertuigen tijdens het laden en lossen van goederen stil te zetten, kan de vakman een vrachtwagen docking systeem voorstellen. Ook hier kan de installatie van een signaleringssysteem nodig zijn om te zorgen voor een betere communicatie tussen afhandelaars en chauffeurs tijdens de overslag.

Essentiële veiligheidsuitrusting op de dokken

Het beveiligen van een kade vereist immers verschillende analyses vooraf en het gebruik van specifieke veiligheidsmaterialen. Daarom is het van essentieel belang deze taak aan een specialist ter zake over te laten om een optimale veiligheid te garanderen. Een van de essentiële voorzieningen in een overslagruimte is de veiligheidswig. Het is bedoeld om voertuigen tijdens het laden of lossen van goederen stil te zetten. Het gebruik van veiligheidswiggen voorkomt het risico dat een truck omvalt of dat de bestuurder onbedoeld optrekt. Tegenwoordig worden door online dokbeveiligingsbedrijven verschillende soorten docking-systemen aangeboden. Er zijn zelfs geautomatiseerde veiligheidswiggen die geen menselijke tussenkomst vereisen voor hun werking, zie de norsud.comp website voor meer informatie. Deze toestellen zijn zeer praktisch en beschadigen de aanhangwagens niet. Om te voorkomen dat voetgangers van het perron op de grond springen en vallen, moeten de perrons bovendien worden uitgerust met draaibare veiligheidsbarrières. Deze kunnen worden gebruikt om werknemers en de doorgang van vorkheftrucks vast te zetten en om te voorkomen dat ze van het platform vallen.

Een brede waaier van industriële sluitingen

Ook als u industriële afsluitingen in een logistiek centrum wilt installeren, is het van essentieel belang dat u contact opneemt met een professional op het gebied van dokbeveiliging. Van het eenvoudige gordijn tot de snelle flexibele deur, er zijn vele oplossingen om uit te kiezen en ze kunnen worden aangepast aan alle behoeften van uw bedrijf. Om gebouwen te beveiligen, zijn er gegalvaniseerde metalen gordijnen. Ze hebben geen isolatie of snelheid nodig. Bovendien kunt u kiezen voor geïsoleerde metalen louvregordijnen, die zeer comfortabel zijn in het gebruik en geen metaallawaai produceren wanneer ze worden opgerold. Indien nodig kunnen ze ook worden uitgerust met een hogesnelheidsmotor. Voor nog meer gebruiksgemak kunnen geïsoleerde of beglaasde sectionaaldeuren ook een uitstekende keuze zijn. Deze praktische en gebruiksvriendelijke veiligheidsinrichtingen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en paneeldiktes. Inderdaad, een brede waaier van oplossingen voor de beveiliging van dokken wacht op u bij een professional zoals de specialist in industriële afsluitingen norsud.